Gratis patronen

maandag 30 augustus 2010

Speldenkussens

Dit is natuurlijk altijd makkelijk. Een paar leuke speldenkussens. Ze zijn gemaakt van hexagonen. Geweldig om te doen en erg verslavend. Je kan het overal doen. Stofje om een kartonnetje en dan aan elkaar naaien. Dit zijn een paar speldenkussens maar natuurlijk kunnen er ook veel grotere werkstukken mee gemaakt worden. Later in een volgend blog meer daarover.

donderdag 26 augustus 2010

Regen, regen en nog eens regen

Dit is het weer om heerlijk binnen met een breiwerkje of quiltwerk te gaan zitten. Het inspireert mij altijd wel om weer nieuwe ontwerpen te maken. Op de foto laat ik een wat ouder ontwerp zien. Het is een stola gebreid van de shetland wolle van Klazien's Kreatie. De Blue Stole. Momenteel kan ik geen nieuwe foto's maken. Nu dus een foto van een oudere stola. Komt hoop ik snel weer. Dan weer een nieuw ontwerp.

woensdag 18 augustus 2010

Omslagdoek??????????????????

Er word hard gebreid aan een omslagdoek. Het leuke hiervan is dat je dat pas kan zien als het breiwerk is afgekant. Zolang het nog op de breinaalden zit is dat moeilijk om te zien. het is wel erg leuk om te breien. Over een poosje laat ik hier het eindresultaat zien.

zondag 15 augustus 2010

Gebreide en gevilte tas

Dit is het begin van de tas. Deze tas is gebreid van Highland Tweed. 100% scheerwol. Dat betekent dat dit materiaal gebruikt kan worden voor het vilten in de wasmachine. Heerlijk groot breien en dan wassen met een wolwasmiddel in de wasmachine. Wel heel spannend hoe de tas er na de wasbeurt uit ziet.
Dit is dezelfde tas nadat die gewassen is in de wasmachine. Ik vind het resultaat erg goed. Nu ga ik hier natuurlijk nog een voering tas van een leuk stofje met allerhande vakjes in maken.
Hier kunt er meer over lezen

zaterdag 14 augustus 2010

Een leuk klein quiltje: Dark and light

Bij dit quiltje is met kleuren gespeeld. Was erg leuk om te maken. In Dark en light worden 2 blokken gebruikt maar door gebruik te maken van donkere en lichte kleuren lijken het meerdere blokken. De maat 49x49cm. Ik gebruik het als wandkleedje maar misschien ga ik er nog wel een kussen van maken.

dinsdag 10 augustus 2010

Gehaakte plaid

 Breien en quilten staat boven mijn blog maar haken is toch ook weer heel leuk om te doen. Vroeger werden er toch heel veel spreien gehaakt met van die kleine vierkantjes. Dat doen we  nu dus weer. Zelf heb ik een plaid van 80x80cm gehaakt. Wel met de mogelijkheid om het plaid groter te maken.

maandag 9 augustus 2010

Mijn eerste blog

Hier wil ik wat laten zien van wat ik zoal brei en quilt. Het is hobby maar tegelijk heb ik er ook mijn werk van kunnen maken. Dagelijks werk ik in mijn eigen wol en quilt winkel in Wapenveld.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...