Gratis patronen

woensdag 27 november 2013

Rokko stole

Afgelopen dagen heb ik nog een kleine stola gehaakt van het Rokko garen van ONline. Een leuk garen om richting de feestdagen wat van te maken. Er zit een klein zilverdraadje in.
 Er wordt gehaakt met haaknaald nummer 7. Gaat dus lekker snel.
Op deze stola heb ik een knoop genaaid voor de sluiting.

Groetjes Klazien


zaterdag 23 november 2013

Cursusdag quilt Illusion.

We hebben de cursusdag gepland op 12 dec. voor de quilt Illusion. van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Voor meer informatie kun je mailen met Petra van Huizen de cursusleidster.
Je kunt ook altijd in de winkel meer informatie krijgen natuurlijk.
Het gaat om deze quilt.


Groetjes Klazien

maandag 18 november 2013

Winterwinds: nieuw patroon van Wieke van Keulen.

Het nieuwe patroon van Wieke van Keulen is een gehaakte col. Wieke heeft gebruik gemaakt van het Geilsk garen wol met katoen. Een heerlijk zacht garen in het dragen en heel fijn om mee te haken of te breien. De opbrengsten van dit patroon worden gedoneerd aan de slachtoffers van de Filipijnen. 

Tijdens de handwerk en quiltdagen in Arnhem hadden we de quilt Illusion in de stand hangen. Daar gaan we een cursus in geven in de winkel. We zijn bezig met plannen van de data. Mocht je belangstelling hebben laat dat dan alvast weten bij mij.
 Het gaat dus oom deze quilt.

Groetjes Klazien

maandag 11 november 2013

Kerstkleedje

 Deze keer heb ik een kerstkleedje gemaakt in de logcabin techniek. Dat is zo fijn om te doen. je kan het met de hand doen of met de naaimachine. De quilt is gemaakt met batikstoffen. In deze quilt heb ik steeds hetzelfde blok gebruikt maar door het kleurgebruik krijg je de verschillende vormen erin.

Afgelopen weken waren erg leuk met Wieke van Keulen in de winkel. Zij heeft 2x een entrelac breiworkshop gegeven. De deelnemers waren erg enthousiast en er worden al meerdere werkstukken gemaakt in de entrelac techniek.
Dit is het begin van....??????? Wachten we af. Het is in ieder geval entrelac breien. We hebben al wel weer een datum afgesproken voor een volgende cursus. Dan gaat Wieke ons leren  breien in de Fair Isle techniek.
Dat gaan we doen op 8 februari bij ons in de winkel.

Voor iedereen die mooie quilts wil zien en anders dan andere quilts kan terecht in Heerde. In Villa Jacoba exposeert Willy van de Beek haar quilts.
Op het blog van Willy kun je er meer over lezen.

Groetjes Klazien


zaterdag 2 november 2013

Entrelac breien met Wieke van Keulen

Vanmorgen hadden we in de winkel een leuke en leerzame workshop entrelac breien door Wieke van Keulen. De deelnemers hebben veel geleerd en waren enthousiast over de workshop van Wieke. Het werd volgens de dames allemaal erg duidelijk uitgelegd. En voor wie ook nog entrelac breien wil leren. Het kan nog want volgende week zaterdag (9 nov) van 10-12.30 hebben we nog weer een workshop bij ons in de winkel. We hebben hier nog plek voor 2 deelnemers. 's Middags hebben we dan weer handwerkcafe met Wieke in de winkel. 
De workshop werd gegeven in een ruimte die ook gebruikt wordt door Rijssolutions. Het voordeel hiervan is dat de dames rustig konden breien en niet afgeleid werden door andere klanten in de winkel.
Zo ziet entrelac breiwerk eruit. Dit is gebreid door Wieke. Volgende week zaterdag nog een keer. En het leuke van die dag is dat Wieke dan ook haar nieuwste ontwerpen bij zich heeft. Die kunnen dan ook uitgebreid bewonderd worden. De patronen daarvan heb ik ook in de winkel. Wie weet tot volgende week.

Groetjes Klazien


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...