Gratis patronen

dinsdag 28 januari 2014

Handwerken met een hele groep.

Het is toch wel heel gezellig om met een groep te handwerken. Haken is wel heel erg in. En weet je wat er veel gehaakt wordt. Jawel de Crochet Along. Vanmiddag waren er ook nog aantal dames mee bezig want het wheel gaf toch zo hier en daar wat probleempjes. Het mooie is wel dat er heel veel verschillende kleurcombinaties zijn.


Ook werd er gebreid aan de handschoen van Heleen Kok. Dit is naar ook naar aanleiding van afgelopen zaterdag toen Hellen bij ons in de winkel was om uit te leggen hoe je dit op een makkelijke manier kan doen.

 En er werd nog hulp gegeven bij het breien van sokken. Want ja in zo'n groep zit dan wel veel kennis en het is toch wel heel leuk om elkaar te helpen.

Volgende week dinsdag hebben we weer onze volgende handwerkmiddag.

Groetjes Klazien

vrijdag 17 januari 2014

Breien met kralen en hulp bij sokken breien.

Heleen Kok de ontwerpster van deze col en polswarmers kom zaterdag 25 januari bij ons in de winkel. Ze is aanwezig vanaf 12.00 - 16.00 uur. Ze gaat dan demonstreren hoe je op een mooie en toch makkelijke manier kralen kan breien op je breiwerk. Het ziet er super mooi uit. 
Donderdag 23 januari van 13.00 -16.00 zit Adrie Ehlings bij ons in de winkel om je te helpen met sokken breien. Met die moeilijke kleine en grote hak.

Dus schuif gezellig bij de dames aan tafel en dan kun je veel leren en ook voor de gezelligheid.

Groetjes Klazien

woensdag 15 januari 2014

Samen haken en borduren.

Wat is het toch leuk dat er zoveel mensen aan hetzelfde project haken. Heel veel kleurcombinaties en toch steeds hetzelfde patroon. Na ongeveer 40 weken hebben we dan allemaal een dekentje klaar.
 Dit is het begin van meerdere dekentjes. Een aantal dames die op de handwerkmiddag komen zijn er ook mee begonnen. We blijven het volgen. ook gaan we nog een middag organiseren voor alle dames die er mee bezig zijn.
Dutch Crochet Along.

Dan is er nog het randje per week. Borduren. Ik ben er nog niet mee begonnen maar het kriebelt. De stof ligt klaar en dat betekent dus dat ik daar ook aan mee ga doen. Misschien vanavond en anders morgen.
Randje per week.

Groetjes Klazien

maandag 13 januari 2014

Cursus programma

Op mijn site heb ik het cursus programma aangepast. We gaan nog weer een aantal quiltcursussen geven. Bij ons worden de cursussen gegeven door Petra van Huizen.
 Dit is een applicatie quilt
 Een quilt met verschillende logcabin blokken
Dit is de illusion quilt

Dit zijn een aantal quilts die we in cursusverband gaan geven.

Daarnaast hebben we ook nog een breicursus van Wieke van Keulen ingepland.
Dit is een fairisle cursus. Heel leuk om te doen.

Groetjes Klazien

dinsdag 7 januari 2014

Handwerken

Heerlijk daar hebben we weer tijd voor. Het balansen is klaar en nu mag ik weer breien, quilten enz. Dat doen we natuurlijk ook op onze wekelijkse handwerkmiddag op dinsdag in de winkel van 13.30-15.30 uur in de winkel. Je kunt dan gezellig aanschuiven met je eigen brei, haak of quiltwerkje. Koffie en thee staat klaar en natuurlijk iets lekkers.
Zelf ben ik hier mee bezig. Het wordt een vest dat weet ik al wel. Verder ontstaat het patroon tijdens het breien. Dus ja er is geen bestaand patroon van. Dat maak ik er straks zelf bij. 
Van deze stola is het begin door een klant gebreid maar zijn vond hem niet leuk meer. Ik heb de stola afgemaakt en nu een nieuw model erbij in de winkel. Hier is er meer over te zien.
Vanmiddag gaan we ook kleurtjes uitzoeken voor de Crochet along. Wegaan dat hier doen met een paar mensen.

Mijn website heeft groot onderhoud gehad dus zijn we nog hard bezig om alles er weer goed en netjes op te krijgen.

Groetjes Klazien

vrijdag 3 januari 2014

Quilten en Haken

Wat gaan we zoal doen in 2014. 
Zoals je hier kunt zien hebben we zaterdag 11 januari van 10.00-16.00 de presentatie van ons quilt-cursus programma voor het voorjaar bij ons in de winkel. De cursussen worden gegeven door Petra van Huizen.
Petra is dan ook de hele dag aanwezig om uitleg te kunnen geven over de cursussen.
Crochet Along is de haak hype van dit moment. Het is zo leuk. Je krijgt 1x per week een gedeelte van het patroon en na ongeveer 40 weken heb je dan een deken gehaakt. Dit doe je dan samen met ongeveer 1500 anderen. Hier kun je er meer over lezen. Garens hebben we genoeg in de winkel en het patroon kan je gratis downloaden.

Groetjes Klazien

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...