Gratis patronen

vrijdag 21 februari 2014

Gehaakte col.

Een nieuwe col gehaakt uit 1 bol Merano van ONline. Een mooi 100% polyacryl-garen in meerdere kleuren per bol.

 Hier zijn de bol en het kleurverloop te zien. 
Het garen en de col is morgen te zien in Hardenberg tijdens het creaweekend in de evenementenhal.

Groetjes Klazien
 

woensdag 19 februari 2014

Limited By

 Nieuw bij ons in de collectie het Limited By garen. Dit is een heel mooi verloop garen met 900 meter op 1 bol. Voldoende voor een prachtige gehaakte stola.
De samenstelling van dit garen is 60% katoen en 40% wol. 

Groetjes Klazien

zaterdag 15 februari 2014

Handwerkbeurs

 Wat hebben we weer een heerlijke, drukke en gezellige handwerkbeurs in zwolle. Het leuke voor ons is dat we weer vele bekenden zien. Lekker even kletsen als de drukte het toelaat. Vandaag zelfs een bus vol met dames uit belgië. Uit de buurt van brugge.
 Hier nog een paar foto's van de stand op de handwerkbeurs.
 We hebben ook nog weer cursisten mogen begroeten voor onze quiltscursussen. We gaan  eind februari beginnen met een basiscusus. Er is nog plek voor een cursist.
En verder wordt er toch wel heel veel gebreid, gebreid en gehaakt. De patronen van Wieke van Keulen waren weer toppertjes. Veel mensen gaan de Square Lace Triangle of Lots of Dots haken. Dit jaar hadden we voor het eerst de patronen van Heleen Kok bij ons. De polswarmers en de mosaieksjaal gaan veel gemaakt worden.

Groetjes Klazien

zaterdag 8 februari 2014

Gezellige dag

 Vandaag hadden we een leerzame dag in de winkel. Wieke van Keulen was er om de workshop fair isle breien te geven.
 Wieke heeft aandacht voor iedereen die de workshop volgt. Geeft ook geweldig utleg. Dat is wat de deelnemers zeggen.
 Voor Wieke was het een drukke dag want we hadden een ochtend en middag groep. En ja zoals je ziet heb je beide handen nodig en wat was de klacht: Ik kan geen koek eten. Zoals je ziet bleven die ook over. Er werd zeer ingespannen gebreid.
De deelnemers aan de workshop kregen van ons 2 bolletjes Shetlandwol voor het breiproject. Het is een heel fijn garen is om mee fair isle te breien. En ja we mochten weer gebruik maken van de ruimte van Rijs Solutions
Voor diegenen die niet konden vandaag hebben we nog een nieuwe dag ingepland. Op 15 maart komt Wieke nog weer een dag cursus geven. Dit keer doen we 's morgens de entrelac en 's middags nog weer een keer de fairisle techniek.

Groetjes Klazien

donderdag 6 februari 2014

Crochet Along

Week 5 is klaar en nu wachten op week 6. Ik haak mijn deken met 1 unikleur garen en 1 gemeleerd garen. Op deze manier krijg je toch wel veel kleuren erin. Dit gaat dan vanzelf zonder dat je hele schema's moet maken. Het leuke van dit project is dat je nog tijd over houdt voor andere projecten. 
Voor de materialen kun je hier en hier kijken.

Er staan nu weer nieuwe patronen van Heleen Kok in de webwinkel. Het Bubbles sock patroon past heel goed bij de Cowl en Mittens. Ook heeft ze een mooie sjaal ontworpen. 
De mosaiek-sjaal.


Groetjes Klazien

maandag 3 februari 2014

Basis cursus quilten

Deze quilt wordt gemaakt tijdens de basiscursus. Het leuke hiervan is dat je er verschillende technieken in leert en natuurlijk ook het afwerken van een quilt komt aan de orde. Bij deze cursus hebben we nog een paar plaatsen vrij. De cursus wordt gegeven door Petra van Huizen.
We hebben in de winkel veel keuze in batikquiltstoffen. Het fijne hiervan is dat het erg mooie kleuren zijn en de stoffen laten zich heerlijk verwerken in quilts enz.
Ook hebben we veel voorgesneden FQ in de maat van 0.25x1.10 cm.
Daarnaast hebben we stofpakketjes gemaakt. Het voordeel hiervan is dat de kleuren al op elkaar zijn afgestemd.
Dit quiltje is gemaakt uit 2 stofpakketjes.

Groetjes Klazien

zondag 2 februari 2014

Lang Yarn Mille Colori Socks en Lace Luxe

De titel van dit blogje geeft het al aan. Een nieuw breigaren van Lang Yarns bij ons in de winkel. Het is een breigaren waar je sokken van kunt breien. Maar het garen is ook heel geschikt voor het breien en haken van stola's, sjaals enz. In dit garen zit een klein glitterdraadje verwerkt wat het dan ook heel mooi maakt.

Zelf hebben we er een stola van gehaakt. 

Groetjes Klazien

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...