Gratis patronen

zondag 30 maart 2014

Workshop entrelac breien

Dat was en is een workshop van Wieke van Keulen. Een aantal maanden geleden is die workshop bij ons in de winkel gegeven. De deelnemers waren erg positief over de workshop. Ze zij allemaal heerlijk aan het werk gegaan met nieuwe projecten. Gisteren kwam een mevr bij mij in de winkel met toch wel een heel mooi resultaat van deze workshop. Ze had eerst een paar kussen gemaakt en nu een prachtige tas. En ja hoor daar mocht ik een foto van maken.
Deze tas is het geworden en ook nog een mooie voering erin. Vergeten om een foto van te maken. Nu gaat ze nog een tas maken want er waren meerderen die haar tas mooi vonden. Mochten er nog dames zijn die ook graag die workshop willen doen. Dat kan nog op 19 april van 13.30-16.00 uur bij mij in de winkel. Wieke van Keulen is er dan weer. Er zijn nog enkele plekken vrij.

Groetjes Klazien

woensdag 26 maart 2014

Kippendoekje

Wat een onderwerp. Maar afgelopen maand stond er in Landleven een patroon van een kippendoekje. Dat is toch leuk een kleine omslagdoek die veel gedragen werd om naar de kippen te gaan en de eieren op te halen. Wij hadden in onze collectie al wel kleine omslagdoeken maar ja dat noemden we niet een kippendoekje. 
 Deze is gehaakt uit 1 bol sokkenwol van 100 gram
Deze is gebreid uit 3 strengen shetlandwol.
Het kippendoekje uit landleven
En dan deze die gebreid is volgens het patroon uit landleven. De stola is helemaal gebreid maar wordt nu geblokt. De stola is gebreid met de Mille Colori Lace Luxe. Er zitten 2 bollen in. Het is een garen met kleine glitters op de draad. 

Groetjes Klazien

maandag 10 maart 2014

Nu op naar de breidag

Na een gezellige en drukke haak maar aan dag gaan we ons nu voorbereiden op de brei en haakdagen in Amersfoort. Deze zijn 15 en 16 maart  in de rijtuigenloods. We zijn daar met veel mooie brei en haakgarens. Natuurlijk blijft het ook altijd spannend of alles op tijd binnenkomt.
Ons eigen merk garen
Hier zie je het wol/katoen garen van Geilsk en de Hamelton Tweed van BC Garn
Deze garens hebben we zeker bij ons.

We hebben ook de deken van crochet along bij ons. Wieke van Keulen zit daar bij ons in de stand en gaat 2 dagen demonstraties geven. Wieke zelf haakt ook mee aan de deken.
Dit is een begin van de deken van Wieke. 

Groetjes Klazien

woensdag 5 maart 2014

Haak maar aan middag zaterdag 8 maart.

Ja zaterdag hebben we haak maar aan middag in de winkel. Dit is ontstaan naar aanleiding van het haken van de deken. Crochet Along 2014. 
http://terraysleven.blogspot.nl/search/label/Crochet%20Along%20a%20stripey%20blanket
Zo leuk om met meerderen (over de 10.000 mensen)  hetzelfde project te maken. We krijgen elke week het patroon van een paar randjes haken. Het mooie hiervan is dat we heel veel verschillende dekens krijgen. Zowel van materiaal als kleur.
Elke dinsdag middag hebben we een handwerkmiddag in de winkel. Je kunt dan heerlijk met je eigen werkje bezig zoals breien, haken enz. Van die groep zijn er ook een aantal begonnen met de deken. Daar zijn deze foto's allemaal van.
Zaterdag is er de landelijke haak maar aan middag waar veel handwerkwinkels aan meedoen. Wij dus ook en dan zien we nog weer nieuwe dekens. 

Groetjes Klazien

maandag 3 maart 2014

Brei en haakdag in Amersfoort

Wij hebben ons ook nog aangemeld voor de brei- en haakdagen in Amersfoort. Daar staan we natuurlijk met ons eigen merk shetland wol en daarnaast hebben we garens van o.a. Geilsk, Lang Yarns en Online bij ons.
Dit is het garen van Geilsk.  Wol met katoen. Een heel fijn garen om mee te haken of te breien. Wordt ook veel gebruikt om de CAL deken van te haken. Van de Lang Yarns en ONline weten we nog niet precies wat we meenemen. Wat we wel weten en waar we heel blij mee zijn is dat Wieke van Keulen beide dagen bij ons in de stand aanwezig is en demo's Fair Isle breien en haken verzorgd.
 Dit is de deken van Wieke gehaakt van het Geilsk Garen
Hier is een stukje van de workshop fair isle te zien van Wieke.
Beide laat ze zien tijdens de brei en haakdagen bij ons in de stand.

Groetjes Klazien.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...