Gratis patronen

maandag 21 april 2014

Nagenieten en plannen maken.

Wat was het gezellig afgelopen zaterdag. 
De cursisten hebben veel geleerd van Wieke van Keulen.
 's Morgens leerde Wieke aan een groep hoe er fair isle gebreid kon en moest worden. De dames vonden het erg leuk en hebben veel geleerd. Er werden volop plannen gemaakt voor het eerste werkstuk wat nu gemaakt gaat worden.
 
's Middags was het de entre lac techniek die geleerd werd. dat is een techniek waar je toch even goed bij na moet denken en tellen. Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed. 

10 mei Sokkenbreidag
Zaterdag 10 mei van 10.30 - 16.00 uur kun je aanschuiven met je sokkenbreiwerk.
De hele dag zal Adrie Ehlings een ervaren sokkenbreister bij ons in de winkel aanwezig zijn.
Mocht je dus nog vragen hebben over het sokkenbreien dan kun je hier terecht. Ook mag je voor de gezelligheid aanschuiven met je sokkenbreiwerk.
 Dit alles onder het genot van een kop koffie of thee.
Lekker samen sokken breien is ons motto.

 Groetjes Klazien

vrijdag 18 april 2014

Handwerkmiddag en avond

Ja jullie lezen het goed. Vanaf donderdag 8 mei gaan we elke donderdag avond van 19.00-21.00 uur handwerken in de winkel. Jullie kunnen dan komen met je eigen haak, brei of quiltwerk. We gaan dan gezellig handwerken onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers. 
We hebben wel altijd een ervaren handwerkster aan tafel. Dit om te helpen  bij allerhande technieken. Natuurlijk blijven we ook elke dinsdagmiddag van 13.30-15.30 handwerken in de winkel.
Tijdens de handwerkavond hebben we ook de winkel geopend.
Leuke haak ideeën. Gewoon potjes opleuken met een haakwerkje er om heen. Wij hebben dat gedaan met catania katoen. Het patroon kun je hier vinden. De potjes kun je zien in de winkel. Ziet er toch wel heel mooi uit.

Nieuw is ook dat we geen knipvellen e.d. voor het kaarten maken meer in de winkel hebben. We gaan ons volledig bezig houden met breien en quilten. Daar geven regelmatig ook cursus of workshops in.

Groetjes Klazien


zondag 13 april 2014

Nieuwe sokkenbreigarens

Als eerste hebben we de Noro Taiyo 4 Ply. Een prachtig garen met o.a. zijde en katoen erin. Dit garen wordt nu in bollen van 50 gram verkocht. 

Verder hebben we de eerste sokkenbreigarens binnen van Gründl. Het zijn garens in mooie kleuren in streepmotief. De strepen komen vanzelf tijdens het breien. 
Het is de Hot Socks London.

Binnenkort komen er nog meer kleuren.

Groetjes Klazien

vrijdag 4 april 2014

Patchwork en quiltdagen in Rijswijk.

Vandaag al de eerste dag gehad van deze beurs. Het was erg gezellig van daag. Weer veel oude bekenden gezien.
 Dir is onze stand in Rijswijk met al onze batik-stoffen en pakketten.
 En natuurlijk ook voorbeeld-quilts.
Daarnaast zijn er verschillende quilttentoonstellingen. o.a van Jacqueline de Jonge
Dit is mijn uitzicht deze dagen. Geweldige mooie quilts toch? Het lijkt me leuk om Jacqueline uit te nodigen voor het geven van een workshop. Ik ben benieuwd of daar belangstelling voor bestaat. Kunnen jullie me dat eens laten weten. 

Groetjes Klazien

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...